- Autor: janavlaskova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 11.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Sůl | 2 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 150 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Energetická hodnota celkem: 3939 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 358 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 1.1, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žloutek rozmícháme v mléce, přidáme kefír, sůl, mouku, prášek do pečiva (lepší je soda) a sníh z bílku a jemně promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova a zdobíme dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.