- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokos strouhaný | 20 |
Vločky ovesné | 270 |
Tvaroh polotučný průměr | 750 |
Smetana zakysaná 15% | 150 |
Cukor vanilkový | 20 |
Med | 20 |
Olej palmojádrový, kokosový | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Dochucovadla:
vanilková aróma, vanikový cukor,
Energetická hodnota celkem: 10514 kJ
Bílkoviny (g): 124,
Tuky (g): 112,
Sacharidy (g): 245,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 876 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 20.4, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vločky , kokos, kokosový olej a mlieko vymiesime v mise na tvarovateľné ceto. Formu vyložíme papierom na pečenie a natlačíme na spodok aj okraje cesto asi tak v 1cm vrstve. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°C asi 15 min. Kým sa cesto predpečie, pripravíme si plnku z tvarohu, kyslej smotany, vajec a kokosu. Podľa chuti pridáme vanilkový cukor, arómu, a lyžicu medu. Vylejeme na predpečený korpus a pečieme asi 50 min. na 170°C. Keď koláč vyberieme, bude sa nám zdať nedopečený, ale po vychladnutí stuhne. Je dobré piecť ho deň vopred a nechať v chlade odležať.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.