- Autor: Bjedrunka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 400 |
Jablka | 250 |
Citronová kůra | 10 |
Citronová šťáva | 50 |
Sirup z agáve | 30 |
Mouka pšeničná celozrnná | 150 |
Máslo čerstvé | 90 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Mandle | 15 |
Dýňová semínka | 20 |
Dochucovadla:
sůl (špetka) skořice, kardamom, další koření dle chuti
Energetická hodnota celkem: 7269 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 187,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 69,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 727 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Dýni a jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme, podle chuti přidáme sladidlo (med, cukr, sirup...), citronovou kůru, skořici (případně kardamom), a uvaříme hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, 1 lžičky prášku do pečiva a 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy. Na těsto nalijeme dýňovou kaši, posypeme dýňovými semmínky a mandlovými lupínky a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud těsto nezezlátne.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.