- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 90 |
Česnek | 5 |
Špenát | 100 |
Niva 50 % průměr | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Salát římský | 70 |
Mrkev | 30 |
Brambory zimní | 120 |
Energetická hodnota celkem: 1478 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté špenátové listy zalijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Maso omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe listy špenátu, přidáme dílek nivy a zabalíme jako závitek. Sepneme párátkem nebo zavážeme nití, opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, podlijeme vodou a v troubě doměkka upečeme. Podáváme s vařenými bramborami. Salát natrháme na kousky, obložíme strouhanou mrkví a zalijeme sladkokyselou zálivkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.