- Autor: Quinnitan
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 600 |
Bujón průměr (hotový) | 500 |
Hrášek mražený | 450 |
Mrkev | 500 |
Hovězí maso přední průměr | 1000 |
Máslo čerstvé | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 15392 kJ
Bílkoviny (g): 211,
Tuky (g): 208,
Sacharidy (g): 232,
SAFA (g): 100,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 14
Energetická hodnota na 1 porci: 3078 kJ
Bílkoviny (g): 42.2, Tuky (g): 41.6, Sacharidy (g): 46.4, SAFA (g): 20, Cukry (g): 13.4, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Hovězí přední nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozpustíme máslo a maso na něm osmahneme. Když se maso zatáhne, posolíme a opepříme jej. Podlijeme trochou vody a když se začne vařit, rozpustíme ve šťávě masový bujon. Zmírníme plamen na co nejmenší, přikryjeme pokličkou a dusíme 2 - 3 hodiny (záleží, jak chceme maso měkké). Když už je hovězí téměř měkké, vložíme k masu na širší kolečka pokrájenou mrkev. Přilijeme více vody a necháme povařit. Když už je mrkev téměř měkká, přidáme do kastrolu pytlík mraženého hrášku. Necháme chvíli prohřát. Zahustíme hladkou moukou a podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.