- Autor: danapick
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika červená | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 11 |
Kuřecí prsa bez kůže | 100 |
Žampiony | 100 |
Pór | 40 |
Cizrna (v suchém stavu) | 30 |
Dochucovadla:
Koření na pizzu,grilovací,sůl,kmín VAŘENÍ.CZ - Moje kuchařka - vegetariánská
Energetická hodnota celkem: 1559 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu namočíme podle návodu na sáčku (nejlépe přes noc). Kuřecí prsní řízky nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi grilovacího koření, směsi na pizzu, oleje a necháme v ledničce odležet. Na mírném ohni uvaříme cizrnu, po chvíli osolíme. Čerstvé žampiony nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Nakrájené žampiony dáme smažit na olej, za minutu přidáme grilovací koření, koření na pizzu a celý kmín. Lehce restujeme, potom přidáme pórek nakrájený na kolečka a promícháme. Směs za chvíli odstavíme, tak aby žampiony byly šťavnaté a pórek příjemně měkký na skus. Směs dáme do vedlejší nádoby včetně šťávy. Na stejnou pánev dáme restovat naložené kuřecí nudličky podle potřeby, aby kuřecí maso zůstalo pěkně šťavnaté, stačí jen pár minut. Hotové maso opět vložíme do nádoby se žampiony a pórkem. Nakonec přidáme scezenou uvařenou cizrnu. Promícháme a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.