- Autor: Lerak
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (uvařené) | 600 |
Uzená kýta | 600 |
Eidam 30% | 400 |
Cibule | 250 |
Hrášek mražený | 450 |
Žampiony sterilované ve slaném nálevu | 200 |
Vejce celá průměr | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl pepř
Energetická hodnota celkem: 16037 kJ
Bílkoviny (g): 294,
Tuky (g): 169,
Sacharidy (g): 265,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 25
Energetická hodnota na 1 porci: 2005 kJ
Bílkoviny (g): 36.8, Tuky (g): 21.1, Sacharidy (g): 33.1, SAFA (g): 9.9, Cukry (g): 7.6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 3.1
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu. Cibuli nakrájíme na drobno, kýtu na kostičky, nebo nudličky a na troše oleje orestujeme. Eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Do pekáčku vložíme těstoviny, orestovanou kýtu s cibulí, přidáme hrášek, žampiony a 2/3 nastrouhaného sýru. Osolíme , opepříme dle chuti, promícháme. Navrch nasypeme zbylou 1/3 strouhaného sýru. Rozšleháme vejce a vlijeme do pekáčku. Zapékáme v troubě předehřáté na 180°C po dobu cca 45minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.