- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Krůtí prsa s kůží | 600 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Žampiony | 200 |
Brokolice | 500 |
Česnek | 30 |
Cibule | 60 |
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky) | 50 |
Vývar čirý | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletý zázvor, hladkolistá petržel(2 lžíce)
Energetická hodnota celkem: 9737 kJ
Bílkoviny (g): 173,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 218,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2434 kJ
Bílkoviny (g): 43.3, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 54.5, SAFA (g): 8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, okořeníme pepřem a zázvorem. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky. Na oleji zpěníme polovinu cibule, až zesklovatí, přidáme maso ... restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne. Osolíme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme zbytek cibule a česnek, až zesklovatí. Přidáme žampiony a orestujeme. Zalijeme brandy a necháme odvařit. Přidáme kuřecí vývar a necháme zredukovat asi na polovinu. Přidáme smetanu a vaříme 5 minut. Přidáme maso, promícháme a prohřejeme. Nakonec vmícháme na drobno nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Brokolici vaříme v páře asi 8 minut. Podáváme s rýží nebo bramborovými noky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.