- Autor: sveckaj
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 200 |
Kuskus celozrnný (v suchém stavu) | 100 |
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm) | 125 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 60 |
Slanina anglická | 50 |
Vejce celá průměr | 110 |
Smetana zakysaná 12% | 120 |
Olej olivový | 20 |
Mrkev | 50 |
Sůl | 5 |
Česnek | 10 |
Energetická hodnota celkem: 6096 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 78,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 610 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 4, Cukry (g): 1.4, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Kuskus zalijeme vroucím vývarem,necháme nabobtnat a necháme vychladnout.Maso nakrájíme na malinké kousky,slaninu na kostičky,sýr a mrkev nastrouháme.Přidáme česnek utřený se solí,nakrájenou pažitku nebo petrželku,vejce,smetanu,kuskus,trochu oleje.Osolíme a opepříme(okořeníme) dle chuti. Necháme cca 1h v lednici odležet. Můžeme péct na pánvičce nebo v troubě na peč.papíru. Lze podávat samostatně např se zel.salátem nebo jako přílohu k dušenému špenátu nebo mrkvi.dají se i studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.