- Autor: sveckaj
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Šunka krůtí průměr | 100 |
Vepřová kýta | 600 |
Energetická hodnota celkem: 4430 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1477 kJ
Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 14.7, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 6.7, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Plátky z vepř.kýty naklepeme jako na řízky, osolíme a opepříme a poklademe trochou kys.zelí a cca 2 pl.krůtí šunky .Zavineme do závitku(propíchneme párátkem).Poklademe do zapékací mísy,podlejeme vodou.Do zapékací misky nasypeme i zbytek kys.zelí a dáme péct do trouby cca na 1h. Lze podávat s bramborem nebo bramb. knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.