- Autor: sveckaj
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová kůra | 25 |
Citronová šťáva | 25 |
Lískové ořechy | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mouka pšeničná celozrnná | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 200 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 300 |
Mrkev | 450 |
Energetická hodnota celkem: 21883 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 262,
Sacharidy (g): 616,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 334,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1094 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 13.1, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 16.7, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem ušleháme d pěny.Smícháme postupně olej,mrkev,mouku smíchanou s kypř.práškem,šťávu a kůru z citronu.Dobře promícháme a nakonec vmícháme ořechy. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st.celsia,pečeme cca půl hodiny,zkoušíme špejlí. Vychladlý moučník můžemepocukrovat nebo polít citr. polevou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.