- Autor: misour
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt Pilos 3 | 750 |
Smetana zakysaná 15% | 180 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Piškoty tradiční | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 80 |
Jahody | 700 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 9418 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 307,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 219,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ
Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 25.6, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 18.3, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Tvaroh,cukr/50g/,jogurt a zakysanou smetanu vyšleháme do hladka. Přidáme podle návodu připravený želatinový ztužovač od Dr. Oetkera / bohužel není započítán v kcal, nikde jsem ho nenašla/. Do dortové formy vyskládáme piškoty, potřeme jogurtovou směsí,poklademe jahodami,zase potřeme jogurtovou směsí. Pak piškoty a nahoru opět jahody. Připravíme si podle návodu červenou želatinu od Dr. Oetkera/30g cukru/ a zalijeme jahody. Dáme do lednice vychladit. Jogurty lze použít dva velké Hollandia .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.