- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 400 |
Vejce celá průměr | 30 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 120 |
Fazolové lusky mražené | 480 |
Rajčata | 400 |
Cibule | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, celý pepř, mletý pepř, bazalka, bobkový list (občas přidám i česnek - to záleží na chuti)
Energetická hodnota celkem: 9848 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 165,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ
Bílkoviny (g): 17.3, Tuky (g): 41.3, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 17.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a nasekanou (nebo sušenou) bazalku a dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme kuličky o průměru cca 4cm. Cibuli a rajčata nakrájíme na měsíčky a vložíme do pekáčku společne s bobkovým listem, celým pepřem a solí. Na tuto směs položíme masové koule, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 cca 35 min. Jako přílohu uvaříme dle návodu na obalu špagety. Dále si ve vodě krátce povaříme mražené fazolky (čerstvé vaříme o trochu déle), slijeme a orestujeme na troše oleje. Pozn.: Co se masa týče je možná i kombinace 250g hovězího a 150g vepřového - to si pak namelu sama. Vejce dávám celé, ale menší
Komentáře je možné psát až po přihlášení.