- Autor: jana.nekulova
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr | 500 |
Česnek | 30 |
Ocet | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mouka pšeničná bílá | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř bílý, petrželová nať, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 3596 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ
Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 2.2, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou stranách kapra) nařízneme a potřeme směsí ze dvou stroužků lisovaného česneku a 1/2 lžičky soli. Takto upraveného kapra položíme na špejlemi (dřívky, jídelními hůlkami - co je proste po ruce, aby se nám kapr nelepil ke dnu) vyložený pekáč. Kapra polejeme olejem a zálivkou, kterou připravíme se zbytku prolisovaného česneku, octu, vody, mouky, petrželky, papriky - dosolíme, opepříme podle chuti (hlavně dobře promíchat). Dáme péct do trouby, během pečení podléváme výpekem. Pečeme do zlatova (zhruba hodinku při 200 °C).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.