- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Víno červené | 200 |
Vývar čirý | 400 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Česnek | 30 |
Cibule | 120 |
Hlíva ústřičná | 250 |
Vepřová kýta | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, rozmarýn, petrželka
Energetická hodnota celkem: 6065 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1516 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
2 cibule a 4 stroužky česneku pokrájíme na jemno, maso na kostky, hlívu na proužky. Na ojeli orestujeme cibuli, česnek s pepřem a rozmarýnem, až zesklovatí. Přidáme maso a také restujeme, až se zatáhne, lehce osolíme. Podlijeme víno a necháme zredukovat, vmícháme rajčata, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme hlívu a opět dusíme asi 30 minut - do změknutí masa. Nakonec vmícháme drobně nasekanou hladkolistou petržel. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kváskovým chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.