- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25% | 40 |
Víno bílé suché | 50 |
Česnek | 15 |
Cibule | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Rajčata konzervovaná | 700 |
Cuketa | 200 |
Krůtí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka, oregáno
Energetická hodnota celkem: 5019 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1004 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, maso na kostky, cuketu na kostičky. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a oreganem, až zesklovatí. Přidáme maso a restujeme. Když se maso zatáhne, přidáme cuketu, promícháme,zastříkneme vínem a necháme odvařit, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Přidáme rajčata, promícháme, přivedeme k varu a hned odstavíme. Dochutíme solí, bazalkou a oreganem ... pokud máme, použijeme bylinky čerstvé. Podáváme s ricottovými noky nebo s bramborovým knedlíkem. Nakonec pokrm ozdobíme strouhaným parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.