- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ricotta | 250 |
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Žloutek | 60 |
Parmezán 25% | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek mletý
Energetická hodnota celkem: 5582 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 155,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1396 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 38.8, SAFA (g): 7, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Z něj vytvoříme váleček o průměru 1,5 cm, ten nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Špalíčky vložíme do vařící slané vody - jakmile vyplavou snížíme teplotu a vaříme ještě 2 minuty. Scedíme, necháme okapat, pokapeme olivovým olejem a podáváme jako přílohu. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami. Na obrázku jako příloha receptu: krůtí kousky s cuketou v rajčatové omáčce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.