- Autor: Martulka11
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (uvařené) | 200 |
Žampiony | 100 |
Tempeh uzený | 100 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 300 |
Solamyl bramborový škrob | 10 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
Wurzel, bylinky
Energetická hodnota celkem: 3837 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1919 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 49.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nakrájíme 1 cibuli a osmahneme na oleji, poté přidáme na kostičky nakrájený uzený tempeh a po 5 minutách medvědí česnek (menší hrst) a 4 žampiony. Podlijeme vodou, popř. zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Přidáme koření Wurzel, můžeme dochutit i dalšími bylinkami (bazalka, apod.). Nakonec přidáme mléko, výborné je i sojové mléko, (alternativa nízkotučná smetana) zahuštěné lžící solamylu. Podáváme s jakoukoliv přílohou, výborné s těstovinami případně s basmati rýží a zeleninovým salátem
Komentáře je možné psát až po přihlášení.