- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová pečeně libová | 500 |
Mrkev | 450 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Med | 30 |
Máslo čerstvé | 30 |
Sůl | 5 |
Cibule | 100 |
Energetická hodnota celkem: 4788 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1197 kJ
Bílkoviny (g): 30.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
na másle orestujeme do sklovata cibuli, přidáme maso, až je bílé a zatažené přidáme lžíci medu, necháme zkaramelizovat, poté podlijeme vodou a dusíme 35 minut v zakrytém hrnci, mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do hrnce, přidáme sůl, saturjeku a vaříme 10 minut pod pokličkou a potom cca 15 minut bez pokličky aby se omáčka zredukovala podáváme s bramborem, pečivem, nebo jen tak
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.