- Autor: Eivlisis
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté Purland | 500 |
Vejce celá průměr | 50 |
Brambory zimní | 80 |
Hořčice plnotučná průměr | 75 |
Dochucovadla:
4g sůl
Energetická hodnota celkem: 4904 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 981 kJ
Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s vejcem a nastrouhanou syrovou bramborou, ochutíme 4g soli. Rozdělíme na 5 porcí - asi 120g. Na pánvi opékáme bifteky z obou stran bez tuku případně podléváme troškou vody. Bifteky vyjmeme a do výpeku přidáme hořčici a naředíme vodou tak, aby omáčka byla krémovitá. Necháme jen přejít varem. Bifteky přelijeme hořčičnou omáčkou. Příloha např. Bramborový salát z červené řepy
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.