- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 80 |
Worcester | 20 |
Solamyl bramborový škrob | 50 |
Vejce celá průměr | 165 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Dochucovadla:
pálivá paprika, pepř, zázvor, sůl
Energetická hodnota celkem: 7167 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1433 kJ
Bílkoviny (g): 27.6, Tuky (g): 20.4, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 6.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Den předem: maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme zázvorem, lehce osolíme, cibuli na proužky. Ostatní ingredience( až na 1 vejce a polovinu oleje) smícháme(papriky dáme 2 plné lžíce, pepře jen trochu) ... vznikne hladké těstíčko. Do něj vložíme maso a necháme marinovat do 2. dne. Těsně pře přípravou do směsi vmícháme poslední vejce, nepřilnavou pánev jen lehce potřeme olejem, lžící pak tvarujeme malé placičky, které pomalu restujeme z obou stran. Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovým salátem, nebo samotné s domácím chlebem. Maso je možné použít i vepřové nebo skopové.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.