- Autor: psathyrella
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
jehněčí kýta | 750 |
Rajčatová štáva | 600 |
Mléko kokosové | 200 |
Čočka | 300 |
Voda | 200 |
Česnek | 30 |
Oleje (všechny druhy) | 11 |
Rýžový nápoj | 200 |
Dochucovadla:
kari, zázvor, sůl, chilli
Energetická hodnota celkem: 12485 kJ
Bílkoviny (g): 168,
Tuky (g): 153,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2081 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na troše olivového oleje opečeme v hrnci se silným dnem maso pokrájené na větší kousky. Osolíme, přidáme koření a krátce opečeme. Vše zalijeme sterilovanými rajčaty, kokosovým mlékem a rýžovým nápojem a 300ml vody. Přidáme čočku a na plátky nakrájený česnek. Dusíme pod poklici při mírné teplotě za občasného míchání doměkka. Dá se jíst jen tak nebo s pečivem, ale ještě lepší je s bulgurem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.