- Autor: misour
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt Pilos 3 | 300 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
sušené droždí | 5 |
Sádlo vepřové škvařené | 50 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Dochucovadla:
trocha soli / cca 1/2 lžičky / . Mouku jsem dala žitnou chlebovou.
Energetická hodnota celkem: 10362 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 68,
Sacharidy (g): 373,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 23.3, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Zpracujeme těsto, můžeme v domácí pekárně / program těsto / . Podle potřeby přidat mouku nebo mléko,po vykynutí vytvarujeme bochánky, dáme na plech, nastřhneme vršek do křížku a necháme pod utěrkou kynout ještě asi 30-40min. Pomašlujeme vodou, posypeme semínky nebo hrubou solí a pečeme při 200 st. asi 20-25 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.