- Autor: Lili777
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 96 |
Cibule | 15 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 4 |
Mouka pšeničná bílá | 7 |
Máslo čerstvé | 9 |
Kapusta hlávková | 145 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1392 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
V kastrole si osmažíme cibulku do zlatova, přidáme nakrájené maso, osmahneme ho ze všech stran. Pak osolíme a opepříme a zalejeme voudou. Dusíme pod pokličkou do doby, kdy je maso téměř měkké. Připravíme si mouku rozkvrdlanou ve vodě. Na pánvy rozehřejeme máslo, přidáme kapustu a proházíme, tak aby se obalila máslem, přidáme cukr a smažíme do té doby, až se cukr rozpustí. Mouku i kapustu přidáme k masu a vaříme asi ještě 15 minut. Je to podle toho, jak chceme mít měkkou kapustu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.