- Autor: Silvie1308
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 90 |
Špenát krájený mražený | 200 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 150 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, kmín dle vlastní chuti
Energetická hodnota celkem: 3302 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 60, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Dáme vařit těstoviny. Mezitím na troše oleje orestujeme česnek na plátky se špetkou drceného kmínu. Přidáme mražené "kostky" špenátu a mléko a za občasného míchání prohříváme. Dle chuti přidáme sůl,pepř. K hotovým těstovinám přidáme tuňáka, špenát a vše promícháme. Možno podávat jak teplé, tak studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.