- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 16 |
Cibule | 80 |
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě | 400 |
Fazolové lusky mražené | 400 |
Kuřecí prsa bez kůže | 580 |
Smetana ke šlehání 31% | 75 |
Dochucovadla:
Koření - indické kari a garam masala, sůl.
Energetická hodnota celkem: 4893 kJ
Bílkoviny (g): 145,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 39,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1223 kJ
Bílkoviny (g): 36.3, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Fazolky dáme vařit do lehce osolené vody. Kuřecí prsa a cibuli pokrájíme. Kuřecí kousky obalíme v koření garam masala a necháme odležet (ideálně hodinu až dvě v lednici). Na větší pánev nebo Vok dáme olej a orestujeme cibuli a pak přidáme kuřecí prsa. Pánev by měla být hodně rozpálená. Když jsou prsíčka téměř hotová přidáme rajčata z konzervy ( nakrájené na kousky, pokud už nejsou - můžete i rozmixovat). Zamícháme, dusíme asi 5 minut, přidáme lžičku kari koření, je možno podlít. Mezitím by měly být fazolky už uvařené a my je přidáme na pánev, promícháme a vypneme plamen, necháme chvilku dojít.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.