- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr | 300 |
Červená řepa | 300 |
Paprika červená | 200 |
Zelí červené sterilované | 200 |
Pór | 100 |
Cibule | 50 |
Olej olivový | 15 |
Mouka špaldová celozrnná | 5 |
Víno portské | 40 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
paprika sladká i pálivá, sůl, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3968 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1984 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Filety z kapra obalíme ve směsi špaldové mouky, papriky, soli a rozmarýnu a opečeme na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje. Na pánvi/ zapékací misce zpěníme na lžičce olivového oleje cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou předvařenou řepu, na proužky nakrájenou papriku, pórek, sterilované červené zelí a na drobno nakrájený česnek. Podlijeme špetkou vody a dusíme, než je zelenina v příjemné konzistenci. Podlijeme portským vínem porce kapra buď vložíme do zapékací misky a společně prohřejeme, nebo prohřejeme zeleninu s vínem a kapra přidáme zvlášť (pokud zůstanou v kapřím filetu kosti, špatně se ze směsi zeleniny vybírají). Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.