- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Červená řepa | 400 |
Cibule | 200 |
Krupice pšeničná | 100 |
Vejce celá průměr | 550 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Moravské uzené | 700 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky...
Energetická hodnota celkem: 11305 kJ
Bílkoviny (g): 241,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 88,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 20
Energetická hodnota na 1 porci: 1884 kJ
Bílkoviny (g): 40.2, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 32.2, SAFA (g): 7, Cukry (g): 14.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Uvaříme krupici (hustější - množství v receptu je jen orientační, krupice je různá) a necháme ji vychládnout. Než nám krupice vychládne na cibulce osmažíme maso (někdo dává jinou uzeninu, ale tohle je ta dietnější varianta). Do vychladlé krupice přidáme uzeninu, vmícháme vejce. Dáme do vymazaného pekáče a necháme zapéct v troubě na 180 st. asi 60 minut. Po upečení necháme vychládnout, nakrájíme a podáváme se sterilovanou červenou řepou, sladkokyselým okurkem nebo kyselým zelím. Tohle je náš tradiční večerní pokrm po Velikonoční vigilii.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.