- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 44.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Med | 100 |
Puding prášok | 20 |
Alpro kokosové mlieko | 670 |
Kakao na vaření Orion (v suchém stavu) | 30 |
Máslo čerstvé | 270 |
Mouka špaldová celozrnná | 350 |
Olej palmojádrový, kokosový | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 130 |
Žloutek | 100 |
Bílek | 200 |
Dochucovadla:
rumová aróma, pol baíka prášku do pečiva, zlatý klas,
Energetická hodnota celkem: 24025 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 358,
Sacharidy (g): 489,
SAFA (g): 247,
Cukry (g): 218,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 546 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 8.1, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Cukor a žĺtok vyšľaháme do peny. postupne pridáme rozpustený kokosový olej a vlažné mlieko, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a kokosom. Zľahka pridáme tuhý sneh s bielkov. Rozdelíme na 2 polovice a jednu zmiešame s kakaom. Vylejeme do vymastených a vysypaných srnčích foriem. Dáme naraz piecť na 180;C cca 30 min. Po upečení krájame na plátky, a striedavo zliepame krémom. Krém: Uvaríme zlatý klas podľa návodu, pridáme rumovú arómu, miešame puding kým nevychladne a vmiešame zmäknuté maslo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.