- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 800 |
Slanina anglická | 60 |
Zelí bílé kysané | 1000 |
Kuřecí stehno s kůží | 480 |
Dochucovadla:
sůl, pálivá paprika, provensálské byliny
Energetická hodnota celkem: 8392 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 175,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 2098 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 43.8, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 3
Postup přípravy
Kuřecí stehna s kůží den předem nasolíme a okořeníme podle chuti ( dávám pálivou papriku a provensálské byliny). Z kysaného zelí slijeme šťávu a rozprostřeme na dno pekáčku. Trochu podlijeme vodou. Na zelí rozprostřeme okořeněná stehna. Na každé položíme plátek anglické slaniny. Pečeme cca 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Vyzkoušejte jako přílohu také těstoviny tagliatelle. Je to neobvyklé jednou jsem to ochutnala v restauraci a od té doby je dělám často.
Kuře , kysané selí a těstoviny ...neobvyklá kombinace ale super jídlo.