- Autor: vapeto
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 500 |
Olej olivový | 100 |
Cibule | 100 |
Smetana zakysaná 15% | 400 |
Hrášek mražený | 100 |
Žampiony | 100 |
Energetická hodnota celkem: 10000 kJ
Bílkoviny (g): 120,
Tuky (g): 195,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 106,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2500 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 48.8, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 26.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
maso podusíme na 100 ml olivového oleje a cibuli, osolíme, když je maso téměř měkké přidáme na plátky pokrájené cca 4-5 žampiónů a asi dvě hrsti mraženého hrášku, dusíme asi 15 min. a poté přidáme 2 zakysané smetany - necháme prohřát
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.