- Autor: misak83
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Česnek | 15 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mozzarella light (lidl) | 125 |
Ricotta | 200 |
Špenát krájený mražený | 240 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 160 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 6452 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 183,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1613 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 45.8, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Rozmrlý špenát smícháme s ricottou, vejcem, prolisovaným česnekem, polovinou nastrouhané mozzarelly, ochutíme solí a pepřem. Připravenou směsí prokládáme lasagne. Rozmixovaná konzervovaná rajčata ochutíme cukrem, citronovou šťávou, pepřem, solí a bazalkou a a nalijeme na poslední vrstvu lasagní. Zbývající polovinou mozzarelly posypeme rajčatovou vrstvu a dáme péct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.