- Autor: renhol
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb mnohozrnný | 40 |
Mozzarella Italat | 40 |
Rajčata Cherry | 20 |
Olej olivový | 5 |
Dochucovadla:
pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 1002 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Krajíc chleba opečeme v toustovači (pouze krátce, naší snahou je nepřipálit jej), poté obložíme plátky buvolí mozzarelly s čerstvými lístky bazalky a cherry rajčátky. Lehce opepříme, pokapeme olivovým olejem lisovaným za studena a na 5 minut vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C. Uvedená doba je ale relativní, důležité je sledovat změnu stavu sýru, kdy bruschettu vyndáme z trouby přesně v okamžiku, jakmile se sýr začne roztékat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.