- Autor: renhol
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tofu natural | 400 |
Mouka špaldová celozrnná | 70 |
Džus ananasový 100% | 200 |
Ocet | 20 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Kečup | 20 |
Sójová omáčka | 20 |
Olej palmojádrový, kokosový | 20 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 5076 kJ
Bílkoviny (g): 74,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 31.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
400 g přírodního tofu nakrájíme na menší kousky a obalíme je v 70 g celozrnné špaldové mouky smíchané se solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme alespoň půl hodiny odležet, aby mouka zvlhla a tofu bylo dobře obalené. Smícháme 200 ml ananasové šťávy bez přídavku cukru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce domácího nebo bio kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl a lžičku mleté papriky. Povaříme na mírném ohni několik minut a vmícháme lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného v 60 ml vody. Necháme projít varem a uchováme v teple. Rozpálíme dvě lžíce arašídového oleje a tofu na něm osmahneme dozlatova ze všech stran. Na talíři opečené tofu poléváme omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.