- Autor: Nacelnik
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana na vaření 12% | 250 |
Sůl | 2 |
Krůtí prsa bez kůže | 200 |
Kuřecí stehno bez kůže | 100 |
Vepřové nožky | 100 |
Cibule | 50 |
Sójová omáčka | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
gyros koření (vitana), sojová omáčka, mletý muškátový květ.
Energetická hodnota celkem: 4946 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ
Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Obereme maso od kostí z vývaru. Dáme smažit cibulku na troše oleje, přisypeme lehce koření podle chuti (použil jsem kořenící směs Gyros od vitany cca 50%soli) a trochu sojovky. Podleji trochou vody, udělám sos a do něj vložím maso. Nechám chvíli povařit, párkrát promíchám aby se nám chuti pěkně propojily. Zaleju smetanou a nechám cca 20 min povařit dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypu lehce muškátovým mletým květem jen pro vůni.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.