- Autor: l.fruhaufova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 734 |
Sádlo vepřové škvařené | 53 |
Cibule | 180 |
Česnek | 22 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajčatová štáva | 500 |
Máslo čerstvé | 21 |
Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu) | 385 |
Niva 50% | 50 |
Hermelín 45% průměr | 125 |
Blaťácké zlato 48% | 96 |
Brynza s tvarohem | 52 |
Eidam 30% | 136 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, oregano, provensálské koření, tymián
Energetická hodnota celkem: 19412 kJ
Bílkoviny (g): 311,
Tuky (g): 224,
Sacharidy (g): 328,
SAFA (g): 122,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 15
Energetická hodnota na 1 porci: 2157 kJ
Bílkoviny (g): 34.6, Tuky (g): 24.9, Sacharidy (g): 36.4, SAFA (g): 13.6, Cukry (g): 6.1, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Osmažíme cibulis česneke, pak osmažíme mleté hovězí maso a přidáme rajský protlak, sůl, pepř,máslo a koření. Dusíme pod pokličkou 30min. Do pekáčku dáme část masové hmoty, syrové plátky lasagní a trochu sýra, vrstvy střídáme a končíme sýrem. Zapečeme cca 30min v troubě
Komentáře je možné psát až po přihlášení.