- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Máslo čerstvé | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Petržel - kořen | 50 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 50 |
Pór | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Bujón zlatý Maggi (hotový výrobek) | 5 |
Pažitka | 3 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,muškátový oříšek, vegeta
Energetická hodnota celkem: 1172 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 27,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 293 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na pánvičce na půlce másla uděláme světlou jíšku, přidáme sůl, muškát, rozšlehané vejce a zamícháme až se vytvoří nočky. V hrnci na polévku na zbylém másle osmahneme na kousky nakrájenou polévkovou zeleninu, zalijeme teplou vodou a přidáme bujon a nočky. Vaříme do změknutí zeleniny. Ochutíme event. vegetou, pepřem, dosolíme. Přidáme sekanou pažitku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.