TOPlist
Sledujte nás:

Přírodní vepřové plátky na hořčici a česneku

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,pepř,plnotučná hořčice,česnek

Energetická hodnota celkem: 8413 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 155, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 34, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2103 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 38.8, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Plátky masa (plecko) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí, ve které jsme rozmíchali utřený česnek z jedné strany. Necháme stát. Zatím si na plech s papírem rozprostřeme hranolky a zapneme troubu na 200°C. Plátek dáme namazanou stranou do hladké mouky, namažeme hořčicí i druhou stranu a také obalíme v mouce. Nyní je smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Zatím také dáme plech s hranolky do trouby na 15 min. při 200°C. Po uvedeném čase hranolky vyndáme, zastříkneme olejem (stačí 1 lžíce), osolíme a promícháme. Dáme znovu do trouby dopéct dozlatova. Plátky dosmažíme také dozlatova. Připravíme si oblohu z oblíbené zeleniny. Můžeme přidat i tatarku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři