- Autor: Katchib
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 115 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Sůl | 4 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 65 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 2210 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1105 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všechny sypké ingredience nasypeme do mísy a promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nalijeme mléko s olejem. Vidličkou od středu promícháváme, aby se vše spojilo. Když už nejde použít vidličku, rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě stejně velké části a necháme chvíli odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu v módu grill na 200 stupňů a necháme v ní plech. Odpočinuté těsto rozválíme na dvě placky o tloušťce asi 5mm do tvaru oválu a propícháme vidličkou. Těsto dáme na plech do rozpálené trouby a pečeme dokud zvrchu nezezlátne. Neobracíme!!! Placky můžeme dochutit trochou česneku a koriandru, ale sluší jim i sezamové semínko. Podáváme teplé, potřené rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.