- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí srdíčka | 320 |
Párky libové | 80 |
Cibule | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Petržel - kořen | 100 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 150 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 5 |
Máslo čerstvé | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Paprika červená | 5 |
Pór | 5 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř celý, nové koření celé, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 6336 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 142,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1584 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Srdíčka uvaříme spolu s kořením a polévkovou zeleninou uvaříme doměkka. Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu. Osmahneme, přidáme hl. mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem tolik, aby nám vznikla krémová omáčka. Přidáme na plátky nakrájená srdíčka. Dochutíme špetkou kuřecího bujonu, pepře, soli. Podáváme s rýží, ozdobenou krájenou červenou paprikou a pórkem. Ze zbylého vývaru a zeleniny uvaříme polévku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.