- Autor: Chilik
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójové kostky, nudličky, plátky, granulát (Bona Vita) | 100 |
Kuřecí stehno bez kůže | 250 |
Cibule | 50 |
Česnek | 15 |
Gouda 48% | 40 |
Dochucovadla:
sůl pepř rozmarýn chili
Energetická hodnota celkem: 3214 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 804 kJ
Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Sojový granulát uvaříme podle návodu na obalu, nameleme si kuřecí maso. Umixujeme uvařený granulát, smícháme s masem, přidáme cibuli na drobno nakrájenou, česnek, pepř, sůl a bylinky podle chuti. Smícháme s vejcem a případně zahustíme trochou strouhanky. Můžeme přidat kousek nastrouhaného sýra. Z hotové hmoty tvarujeme lžící nebo v ruce placičky a pečeme buď v troubě na pečícím papíru nebo smažíme na teflonové pánvi na sucho nebo s troškou oleje. Skvělé se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, bramborami a dipem z tvarohu/kysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.