- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pažitka | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 80 |
Vinný ocet | 20 |
Červená řepa | 400 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 200 |
Bryndza 50% | 250 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hrubá | 167 |
Brambory vařené | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 10184 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 268,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2546 kJ
Bílkoviny (g): 34.3, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 67, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 9.8, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Červenou řepu uvaříme den předem ve slané vodě s bobkovým listem a svazkem tymiánu do poloměkka (cca 1 hodinu). Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, hrubou mouku, osolíme a vypracujeme těsto. Rozdělíme ma čtyři díly, z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme na asi 1,5 cm kolečka. Vzniklé noky poprášíme moukou, aby se nelepily a vaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Scedíme. Část vody (asi deci) dáme stranou. Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme pokrájenou řepu, podlijeme červeným vinným octem, osolíme, opepříme a necháme ocet zredukovat. Do velké hluboké pánve dáme cca 4 lžíce vody z noků a přidáme rozdrobenou bryndzu, promícháme, přidáme uvařené noky a promícháme, až se noky spojí s bryndzou. Přidáme nakrájenou šunku a promícháme, podle potřeby můžeme přidat další vodu z noků. Do hlubokého talíře nejprve dáme noky s bryndzou a šunkou, doprostřed přidáme červenou řepu a nakonec dozdobíme na drobno nakrájenou jarní cibulkou nebo pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.