- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
vinná klobása | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 30 |
Slanina anglická | 100 |
Zelí bílé kysané | 400 |
Dochucovadla:
sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 8868 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 164,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 2217 kJ
Bílkoviny (g): 26.5, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 17.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a necháme dusit. Klobásu nakrájíme ostrým nožem na špalíčky tak na 2-3 prsty. Slaninu nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi, nejlépe Wok, osmahneme cibuli a slaninu, pak i kousky klobásy. Nebojte, vnitřek nevyteče. Pak přidáme halušky. Buď svoje nebo kupované mražené, které ale nejdříve připravíme v mikrovlnce podle návodu. Nakonec dodáme měkké dochucené zelí a vše zamícháme. Zdobíme snítkou petržele.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.