- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 400 |
Šunka vepřová nejvyšší jakosti | 150 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Paprika zelená | 100 |
Česnek | 20 |
Cuketa | 400 |
Brambory vařené | 600 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Bryndza 50% | 125 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 8356 kJ
Bílkoviny (g): 166,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 143,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2089 kJ
Bílkoviny (g): 41.5, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 35.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme (zázvor, tymián). Papriku a šunku pokrájíme na kostičky, cuketu na tenká kolečka, česnek na drobno. Na troše oleje osmažíme česnek s čerstvě nadrceným pepřem, přidáme papriku a orestujeme, nakonec přidáme šunku a ještě restujeme asi 3 minuty. Maso orestujeme v hluboké pánvi na oleji z obou stran (cca 4 minuty z každé strany). Na každý plátek navrstvíme papriku se šunkou, navrch dáme plátek bryndzy, přiklopíme pokličkou a necháme prohřát do změknutí sýra (eventuelně můžeme vše přendat do zapékací misky a zapečeme asi 2-3 minuty pod grilem). Cuketu ogrilujeme, nebo opečeme na olivovém oleji, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.