- Autor: BaruuS
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 460 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 9280 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 356,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2320 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 89, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
2 hrnky polotučné mléko, 2 hrnky ovesné vločky, 2 kusy vejce, špetka sůl, 6 lžic hladká mouka, 50 gramů cukr, 1 prášek do pečiva Namočíme vločky do mléka na 2 hodiny. Přidáme zbylé suroviny, zamícháme a hned smažíme. Ozdobíme marmeládou, zak. smetanou či ovocem-dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.