- Autor: kvetaslava.macurova
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
1/2 hlávky menšího ledového salátu,1-2 vejce,
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Salát ledový | 150 |
Ocet | 10 |
Sůl | 2 |
Hořčice plnotučná | 10 |
Koření průměr | 2 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Med | 10 |
Dochucovadla:
sůl,olej, vinnný ocet,pepř,hořčice,med
Energetická hodnota celkem: 1021 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
opraný salát natrháme na menší kousky do misky zalijeme zálivkou ,kterou jsme umíchali s octa ,oleje medu soli a pepře,hořčice promícháme a nahoru položíme zastřené vejce. zastřené vejce -do kastrolu dáme vařit vodu ,ztlumíme přidáma ocet a sůl a opatrně vklepneme vejce a vaříme než žloutek zbělá a bílek ztuhne poté obracečkou vyjmeme položíme na salát osolíme a opepříme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.