- Autor: Rumelkalu
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí mlete maso | 100 |
Penne | 80 |
Eidam 30% | 44 |
Rajský protlak | 36 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Mrkev | 24 |
Cibule | 30 |
Energetická hodnota celkem: 2455 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli a 1 stroužek česneku, nastrouháme mrkev. Na pánvi necháme cibulku lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku ještě necháme smažit. Do pánve vložíme mleté maso, osmažíme ho, až rozpadá na kousky. Přisypeme strouhanou mrkev. Lehce podlijeme vodou, vmícháme protlak a dusíme asi 20minut. Směs dochutíme česnekem, cukrem, solí, pepřem, nakonec přidáme bazalku či bylinky. které máme rádi (např.tymián nebo oregano). Necháme chvíli vychladit. Uvaříme si těstoviny podle návodu, aby byly al-dente. Zatím si nastrouháme sýr. Masovou směs smícháme v zapékací misce s těstovinami, posypeme sýrem a dáme zapékat, až je sýr zlatavý. Zapečené těstoviny s mletým masem podáváme teplé, pozor ovšem na rozpálený povrch těstovin.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.