- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí maso mleté neochucené | 500 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cibule | 60 |
Bazalkové pesto | 15 |
Madeland 45% | 100 |
Strouhanka | 30 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 1 lžička tymián sušený
Energetická hodnota celkem: 6124 kJ
Bílkoviny (g): 131,
Tuky (g): 88,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1531 kJ
Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájíme na kostičky. 2 V menším kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli, kterou ještě během smažení osolíme, opepříme a zasypeme oreganem. 3. Osmahnutou cibuli přidáme do mísy k mletému masu, přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný Madeland, vše pečlivě promícháme a pokud je třeba, zahustíme strouhankou. 4. Směs necháme cca 1/4 hodiny odpočinout, pak ji rozdělíme na 8 dílů, z kterých nejdříve namočenýma rukama vytvoříme koule. Ty potom zploštíme na placičky. 5. Pečeme ve střední troubě na pečícím papíře, a až se sýr roztaví, obrátíme a dopečeme. 5. Příloha je možná jakákoliv, např. brambory, kaše, zel. salát.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.