- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí maso mleté neochucené | 600 |
Cibule | 130 |
Rajčata loupaná krájená v rajčatové šťávě (200 g konzerva) | 200 |
Kečup | 30 |
Olej olivový | 30 |
Máslo čerstvé | 40 |
Česnek | 5 |
Vejce celá průměr | 55 |
Strouhanka | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 1 lžička majoránka sušená
Energetická hodnota celkem: 7046 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1762 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájíme na kostičky a polovičku osmahneme na půlovině rozpuštěného másla, osolíme ji, opepříme, zasypeme ji majoránkou, kterou zasmahneme. Takto opečenou cibuli přidáme k mletému masu. 2. Přidáme vejce, pečlivě promícháme, pokud je třeba, zahustíme strouhankou a necháme odpočinout. 3. Ze směsi uděláme 16 kuliček, které opečeme do zlatova na olivovém oleji, vyndáme je na papírový ubrousek okapat. 4. Na druhé polovině rozpuštěného másla osmahneme druhou polovinu pokrájené cibule, přidáme drcený česnek, rajčata z konzervy, kečup, trochu povaříme a do směsi vložíme opečené kuličky a ještě chvíli povaříme na mírném plameni, aby se chutě spojily. 5. Podáváme se špagetami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.