- Autor: vlastik.yaris
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 6 |
Olej olivový | 20 |
Droždí | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mouka žitná celozrnná | 140 |
Mouka špaldová celozrnná | 200 |
Dochucovadla:
200 g celozrnné pšeničné mouky | 50 g celozrné žitné mouky | 150 g pšeničné hladké mouky | 250 ml uvařené melty | 3 lžíce oleje | 1,5 lžičky soli | 1 lžička cukru |1/2 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
Energetická hodnota celkem: 7643 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 329,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 764 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 32.9, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na kousky (asi 10), uděláme z nich bochánky. Necháme je ještě asi 30 min kynout, pak potřeme slanou vodou a posypeme opět semínky nebo hrubou solí a pečeme při 180´ C asi 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.